Merhaba,
BursaRestaurants.com sitemizin kolaylıklarından faydalanmak için Hızlı Giriş yapmanızı tavsiye ederiz.

Hızlı Giriş

BursaRestaurants.com
Hızlı Menü

Bölgeler Kategoriler Listeler Kampanyalarr Tüm Mekanlar
Geri Kapat

Gren Cafe Restaurant

Arapşükrü Sok. Sakarya Cad. No.46 Osmangazi/Bursa FSM Bulvarı Mersa Sitesi No:51/A Nilüfer

Gren Cafe Geçici olarak yayınına ara verilmiştir.

SON EKLENEN HABERLER

Club K9 'da Akşam Keyfi
6646
Club K9'a Neden Gelmeniz Gerektiğini Gösteren 10 Sebep
6644
Meze ve Salatayla Zenginleşen Balık Sofraları - Şimdi Balık Yemenin Tam Zamanı
6493
Kaya'da Aşk Dolu Sevgililer Günü
4100
Bursa'nın Güzel Manzarası Eşliğinde Romantik Bir Kutlama
4862
Heyecanlı Süper Lig Maçları Dağ Yolunun En Keyifli Mekanı Zevk-i Safa'da İzlenir
4584

DİKKAT!

Bulunduğunuz sayfa arşiv içeriğidir.

ARŞİV
13
Nis
PhotoWorld Bursa - Niko Guido İle Gösteri Ve Söyleşi 14 Nisan Cumartesi
13.04.2012 Tarihinde Yayınlanmıştır.
PhotoWorld Bursa Gösteri ve Söyleşi
Niko Guido
“Myanmar”
14 Nisan 2012 Cumartesi Saat:19:00
 
 
Niko Guido, 14 Nisan Cumartesi akşamı,
PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak.
 
Guido, Myanmar adlı fotoğraf gösterisi ve söyleşisinde, Myanmar'da çekmiş olduğu fotoğraflarla altın toprakların bütün gizemini yansıtmayı amaçlıyor. Myanmar'ın diğer adı altın topraklar. Guido, altın topraklarda 20 gün kaldı. Myanmar çalışması aynı zamanda National Geographic'in önceki sayılarında 10 kare fotoğrafla temsil edildi. Niko Guido, bu projesinde özellikle turistik olmayan yerlerde çekimler yaptı. Herkesin giremediği manastırlara girerek keşişleri gündelik halleriyle fotoğrafladı. Myanmar öncesinde Niko Guido, deprem sonrasında çekmiş olduğu Haiti fotoğraflarıyla başarılı bir belgesel fotoğraf çalışmasına daha imza atmıştı. 
 
 
Niko Guido
 
1966 yılında İstanbul´da doğdu. Galatasaray Lisesi´ni ve Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesini bitirdi. Uzun yıllar turizm sektöründe çalışmalarını sürdüren Niko Guido, 40 yaşında işletmelerini devrederek hobisi olan fotoğrafçılığı meslek edindi. Venedik, Paris, İzmir ve İstanbul’da sergiler açan sanatçının fotoğrafları yurtiçi ve yurtdışında birçok gazete ve dergide yer aldı. Türkiye'de nü fotoğraf sanatında yakaladığı başarısı onu uluslararası fotoğraf çevrelerinde de saygın bir yere getirmiştir. Fransa'da yayımlanan ve Dünya sanat çevreleri tarafından nü fotoğraf, resim ve heykel sanatında önemli bir referans olarak kabul edilen Nude Art Today adlı kitap 2008-2009 baskısında Niko Guido'ya iki sayfa ayırmıştır.
 
2008 yılında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği yararına "Engelsiz Gülüşler" fotoğraf projesini gerçekleştiren Niko Guido 2009 yılında Güney Amerika’yı baştan başa fotoğraflamıştır. Daha sonra Haiti, Küba, Japonya, Myanmar, Hindistan ve Sri Lanka projelerini gerçekleştirmiştir. Bu seyahatlerde çektiği fotoğraflar, başta National Geographic olmak üzere birçok dergide yayımlanmıştır. 
 
Haiti projesinde Unicef ile çalışan sanatçı, ardından yine Unicef ile beraber 30 fotoğraf ustasını bir araya getirerek "Van İçin Destek" sergisini düzenlemiştir. Şu sıralar Türk Eğitim Vakfı yararına "Sanat Objesi Olarak Sanatçı" , “Sınır Tanımayan Doktorlar” ile de konusu Irak Savaşı olan projeler üzerinde çalışmakta olan Niko Guido, Haiti depremi üzerine bir belgesel film çekmiştir ve "Fotoğrafa Dair" adlı bir televizyon programı yapmaktadır.
 
 

YORUMLARINIZ

4 yıldız adet Yorum

    DİĞER MEKANLAR

    Güncelle
    29.03.2024 14:59:49