Merhaba,
BursaRestaurants.com sitemizin kolaylıklarından faydalanmak için Hızlı Giriş yapmanızı tavsiye ederiz.

Hızlı Giriş

BursaRestaurants.com
Hızlı Menü

Bölgeler Kategoriler Listeler Kampanyalarr Tüm Mekanlar
Geri Kapat

Gren Cafe Restaurant

Arapşükrü Sok. Sakarya Cad. No.46 Osmangazi/Bursa FSM Bulvarı Mersa Sitesi No:51/A Nilüfer

Gren Cafe Geçici olarak yayınına ara verilmiştir.

SON EKLENEN HABERLER

Club K9 'da Akşam Keyfi
6646
Club K9'a Neden Gelmeniz Gerektiğini Gösteren 10 Sebep
6644
Meze ve Salatayla Zenginleşen Balık Sofraları - Şimdi Balık Yemenin Tam Zamanı
6493
Kaya'da Aşk Dolu Sevgililer Günü
4100
Bursa'nın Güzel Manzarası Eşliğinde Romantik Bir Kutlama
4862
Heyecanlı Süper Lig Maçları Dağ Yolunun En Keyifli Mekanı Zevk-i Safa'da İzlenir
4584

DİKKAT!

Bulunduğunuz sayfa arşiv içeriğidir.

ARŞİV
08
Haz
Gren - İstanbul Aile Albümü / Erhan Şermet - 12 Haz 2010 Cmt
08.06.2010 Tarihinde Yayınlanmıştır.
Gren Cafe bu ay da "İstanbul Aile Albümü" Sergisiyle Erhan Şermet'i konuk ediyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen FOTOĞRAF GEÇİDİ projesinin ilk etkinliği olarak gerçekleşen fotoğraf sergisi Erhan ŞERMET’in İSTANBUL AİLE ALBÜMÜ isimli çalışmasıydı. 

Erhan ŞERMET, fotoğraflarında kentimizin sosyal yapısından seçtiği profilleri, tipleri doğrudan fotoğraf yapısında, son derece sade, basit, ancak çevre öğeleriyle çarpıcı bir şekilde anlatıyor. “Basit” dedim; bunun üzerinde biraz duralım. Leonardo Da Vinci’nin söylemini hatırlayalım. Rönesans’ın büyük ustası “Basit güzeldir fakat çok zordur” diye buyurmuş, buna katılmamak mümkün değil. Fotoğrafçımız da işte bunu anlamış.

Sanat Yönetmeni / Küratör : Gültekin ÇİZGEN

Eylül 2009 – Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan FOTOĞRAF GEÇİDİ; fotoğraf sergileri, katalog ve bülten yayınları, gösteriler, söyleşiler, seminerler, atölye çalışmaları ve çocuklar için fotoğraf eğitimi programlarını kapsıyor.

Erhan ŞERMET’in İSTANBUL AİLE ALBÜMÜ isimli fotoğraf sergisi yoğun imaj bombardımanı altında yaşanan ‘iletişim içinde iletişimsizlik hali’ temasından yola çıkılarak oluşturulan bir proje. Yalınlık içinde çekilmiş ve insanların kendi seçtikleri halleri içinde fotoğraflandıkları çalışma, bir aile albümündeki portreler gibi modellerin izleyicilere direkt baktıkları fotoğraflardan oluşuyor.

Sergi, 08 Haziran 2010 Salı günü saat 19:00'da GREN CAFE’de açılıyor. 04 Temmuz 2010’a kadar gezilebilecek olan sergi 60 x 60 cm ebatlarında 30 adet fotoğraftan oluşuyor.


Erhan Şermet

1968 yılında İstanbul’da doğdu.

İstanbul Lisesinde okuduğu yıllarda izci grubunun fotografçılığını üstlendi. Herkes hazırolda dururken fotografçının serbestçe hareket edebildiğini fark etmesi fotoğrafa olan ilgisini artırdı. AFS bursuyla ABD’de bir yıl okuma şansı buldu ve bu dönemi fotoğraf eğitimi ve yerel bir TV stüdyosunda çalışarak değerlendirdi.

Y.Ü. Endüstri mühendisliğini bitirdi, sürdürmekte olduğu mühendisliğin yanı sıra bir dönem profesyonel tanıtım fotoğrafçılığıyla da ilgilendi.  Sergilere katıldı, ticari çalışmalarının yanı sıra kişisel portfolyoları da çeşitli dergilerde yayımlandı. ‘İstanbul’da Erken Uyananlar’ isimli portfolyosu Geniş Açının ilk Genç  Soluklar Projesinde (2001) seçilerek yayımlandı. ‘İran’ portfolyosu FOTOTREK FOTOĞRAF MERKEZİ tarafından basıldı, Fotoröportaj.org (2006) ve Photoworld dergisinde (2008) yayımlandı.  ‘Hayatın Anlamı’ isimli Projesi FOTOTREK’de sergilendi (2005) ve albüm olarak basıldı (Fayda Ajans, 2007).  2000 yılı Yunus Nadi Ödülü sahibidir.


İstanbul Aile Albümü / Erhan Şermet 
12 Haziran 2010 - Cumartesi Saat:19:00


Bu akşam (8 Haziran 2010) yapılacak sergi açılışına misafir fotoğraf sanatçımız Erhan Şermet programı müsait olmadığı için katılayamacağından dolayı, daha dolu bir etkinlikle 12 Haziran 2010 Cumartesi günü bizlerle olacak. 

İstanbul Aile Albümü ile ilgili detaylı bilgiler aşağıda olup, tüm fotoğraf sever dostlarımızı özellikle Cumartesi akşamı (12 Haziran 2010) yapılacak olan bu etkinliğe bekliyoruz.

 


İstanbul Aile Albümü Hakkında


Projenin Çıkış Noktası:

 

Daha önceki çalışmalarımda olduğu gibi ‘İstanbul Aile Albümü’nde de çıkış noktamı yoğun imaj bombardımanı altında yaşanan ‘iletişim içinde iletişimsizlik hali’ oluşturdu. Bizi saran görüntülerin çoğu bizden bahsedermiş gibi yaparken bizi varsaydıkları bir kalıp içinde sunmak isterler. Politik düşünceyle şekillendirilen  görüntülerden reklamın sınırsızca türettiği cilalı görüntülere kadar her türlü görüntüde kendimizi aradığımızda hayal kırıklığına uğrarız: Baş roldeymişiz gibi olsak da sunulan esas düşünce veya ürünün fonu ve taşıyıcısıyızdır sadece.

 

Dolayısıyla projemde yalınlık içinde çekilmiş portreler, kendi seçtikleri halleri içinde insanlar  olsun istedim. Fotoğraflarımda insanlar doğrudan izleyiciye bakıyorlar ve böylelikle görüntüleri her izleyicide serbestçe yankılanarak  yorumlanabiliyor; bir aile albümündeki portrelerde olduğu gibi…

 

İzlenen Yöntem:

Proje çoğunluğunu tanımadığım ‘Portrenizi çekebilir miyim?’ sorumu olumlu yanıtlayan insanların fotoğraflarından oluşuyor. Kişileri ufak tefek düzeltmeler haricinde poz verme konusunda tamamen serbest bıraktım. Her bir bireyin seçtiği pozun çoğu diğer fotoğraf öğesinin ötesinde betimleyici olduğunu düşünüyorum. Tabii tüm benzer projelerde olduğu gibi sunulandan kat ve kat daha çok fotoğraf çekildi. 

YORUMLARINIZ

4 yıldız adet Yorum

    DİĞER MEKANLAR

    Güncelle
    08.05.2024 23:12:41